Achterhoeks voor beginners

€ 9,95
Inclusief belasting
Home
EC1181

Achterhoeks voor Beginners is een ‘taalgids voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars’. Dit boek bevat ‘handige woordjes en zinnetjes’ om je in het Achterhoeks te redden. Ze zijn ondergebracht in rubrieken als; eten en drinken, het menselijk lichaam, feestdagen, het huis en huishouden, buren, onderwijs, en meer. Ook aftelversjes en weerspreuken komen aan bod. 

Aantal

Daarnaast geeft het boek aanwijzingen voor de uitspraak.

Vandage hew fietsebonensoep, pot-deur-mekare van moes en nao pork-in-de-buul. *

Als dit het antwoord is op jouw vraag naar het dagmenu en je verstaat het niet, dan is ‘Achterhoeks voor Beginners’ hét boek dat je nodig hebt. Een taalgids dus voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars. Een taalgids waarmee je je verstaanbaar kunt maken in deze prachtige regio. Daarnaast lees en leer je ook nog veel over het eenvoudige, dagelijkse boerenleven van toen. Over de manier waarop feestdagen werden gevierd, wat er gegeten werd, hoe mensen zich vermaakten en hoe ze woonden en leefden. Achterhoeks voor Beginners is daarom ook buitengewoon geschikt voor jongeren om de oudere Achterhoekers te leren verstaan én te leren kennen. Dus als je Achterhoeks wilt leren twijfel dan niet, want a’j plat kunt praoten mo’j ’t neet laoten!

Achterhoeks voor Beginners is gebaseerd op het Woordenboek van de Achterhoekse en Liemerse Dialecten (WALD). Dr. Lex Schaars, dialectoloog, is de redacteur van dit werk en verleende zijn medewerking aan Achterhoek voor beginners.

De auteur van Achterhoeks voor Beginners is Karen Groeneveld. Dit boek telt 64 pagina’s en is de 1e druk (2018). De uitgeverij is Het Zwarte Schaap in Zutphen. Andere Achterhoekse boeken zijn hier te vinden.

EC1181

Er zijn geen klantbeoordelingen op dit moment.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password